- Rett opp i fænget!

Amerikansk keeper byr på nye utfordringer, ikke minst for keepertrener Gjermund Østby. Han er i ferd med å lage et helt nytt språk!

Ved siden av å skjøtte mitt virke som ballhentertrener, har jeg den udelte glede å få delta aktivt i treninga av våre keepere. For et keepertrener-team, sier jeg! Hvor mange målvakter her til lands nyter det privilegium å ha tre mann til å skyte på seg, hver dag? Jeg lemper enkelt opp i fanget, Gjermund styrer butikken og skyter etter beste evne (ofte oppsiktsvekkende godt, faktisk!), mens matris John T. mæler kula av gårde så hardt han kan (og det er som oftest veldig hardt).

Men saken er at du skal være veldig godt skolert i engelsk, for å takle det spesielle fotballspråket - det lever på sett og vis sitt eget liv, med egne ord og uttrykk. Og det er jo ikke å forvente at en engelsklærer, med sitt virke i en dag i uka i en småskole i distrikts-Norge, skal kunne beherske dette.

gjermundlatter

ØSTBY: - Ok, ok, ok... jeg tar den! (Foto: Thomas Brekke Sæteren)


Det begynte allerede under føste trening, ute på Kadettangen i snøfokk og is. "Good", sier Gjermund. "Keep the ball! Move! Good save! Be at work! Constantly at work!"

Men hva heter "opp i fanget" på engelsk? Østby:

- Listen, Troy. The first shot comes from Rønsen, right up.... in the fæng!

Da blir det stopp i treninga. Hansen, Bolthof og undertegnede ser på hverandre, og detter sammen. i krampelatter. Og Østby er ikke mannen som nekter å ta sjølkritikk.

- Ok, ok, ok. Jeg inrømmer at den muligens ikke var helt...

Troy Perkins, som naturlig nok stiller seg noe undrende til opptrinnet, blir satt inn i saken, hvorpå han får forklart at uttrykket på engelsk nok skal være "up in the cradle". Det hjelper bare ikke. På Vålerenga-treningene kommer det til å hete "opp i fænget" i overskuelig framtid. Og Troy veit utmerka godt hva det betyr.

For øvrig er det med boblende entusiasme jeg kan melde at "Martin-modellen" fungerer etter hensikten. Makan til intensitet på treningene har jeg ikke opplevd, og jeg er inne i min sjette sesong - og burde således ha solid bakgrunn for egne meninger. Alt er planlagt i minste detalj og til et tidsskjema Peter Müller ville likt.

Her kastes det ikke bort ett sekund. Den hvilen våre gutter får, den får de fordi de må ta til seg drikke. Deretter går det rett ut i ny fotballkamp, eventuelt i en ny øvelse. Det er forresten mange nye øvelser! Gutta må tenke, og det gjør jo ikke noe, til en avveksling.

Det jeg forsøker å si, er at Tor Ole Skullerud, Mike Speight, David Brocken, Truls Hallen, Andrea Loberto og Gjermund Østby har stålgrep. Som ballhentertrener, har jeg mest nærkontakt med Mr. Speight - og den mannen sørger for at jeg får kjørt meg! Her går'e unna for unna! Og jeg sier eder: Se opp for Mohammed Abdellaoue!

Moa hela natten, Moa hela dan... For en sesong vi har i vente!

gjermundogarildlersegihjel

To tredeler av keepertrener-teamet i lystig arbeid. Constantly at work! (Foto: Thomas Brekke Sæteren)

(PS. Treningene foregår i Vallhall hele neste uke, med unntak av lørdagen. De starter klokka 10.00, og det er lov å stikke innom.)

3 kommentarer

Vål'enggutt

13.jan.2008 kl.21:43

Noen som veit når siste treninga på dagen er?

vif e lif

14.jan.2008 kl.05:10

Takk for et utsøkt innlegg! Gleder meg til å se Moa jeg og!!! Du må gjerne skrive oftere med inntrykk fra treningene! :)

Toska

14.jan.2008 kl.23:33

Ja,helt enig. Skriv mer om treningene!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits