... og dermed sier vi god jul!

Hvordan er det mulig å ha gratis tilgang til seks glass cognac? For så å forbli tørstende? Alt er mulig i Vålerenga.

Det hadde seg slik, at da VIFs administrasjon, A-lag og støtteapparat lørdag kveld satte sluttstrek for sesongen 2007, da sto det plutselig seks cognac på bordet. Som skulle deles mellom Morten Berre, Jørgen Jalland og undertegnede. Man kunne ha delt dem i tre, altså to på hver. Men i fotballmiljøet konkurrerer man om de merkeligste ting - og hvordan avgjør man viktige ting i livet? Jo, ved å knoble - stein, saks og papir. Ny konkurranse, for hvert av glassa. Og gjett hvem som ikke fikk en jævla støyt!?

Ellers er det ferie for tida, selv om det likevel skjer et og annet - ikke minst altså, på festfronten. I november skal botkassa som vanlig drikkes og spises opp, og sesongen 2007 ble intet unntak. Drøyt 39.000 NOK hadde Bolthof med seg - i cash, i konvolutt! - og kassa var skranten da torsdag hadde blitt til 03.00 fredag 23. november.

Om festlighetene som sådan skal ikke annet meldes enn at alt foregikk i tradisjonelle former. Med ett unntak: Ronny Johnsen mista skoa sine! Ingen veit hva som skjedde, og slettes ingen aner hvordan det er mulig. Men faktum er at da vi skulle gå fra den for anledninga fabelaktig tilredte festleiligheten - ja, så var skoa til Johnsen søkk borte! Barføtt ut i taxi, i en mellomting av regn og snø i lufta - det er ingen spøk!

For øvrig er det ikke sånn at ferie er full fritid. Her om dagen var ti mann i arbeid - i firkant, selvfølgelig - og altså på fritida. Og mer enn det: Glenn Roberts har gjennomført et tungt egentreningsprogram, flere ganger i uka, fortreffelig coucha av junioravdelingas trenerteam.


berreogglenn

ROBERTS & BERRE: På trening, i ferien.

Men hva skjer sommeren 2008? Vi skulle jo til mellom-Europa. Ikke minst skulle VIF-TV til mellom-Europa! Så ble alt avlyst - i bunn og grunn av tre fullstendig håpløse keepertabber. Jeg er ikke sikker på om Hareides målvakter har vært matchvinnere noen gang i kvaliken; jeg kan i hvert fall i farta ikke huske det. Men at tabbene deres mot Tyrkia har kosta oss EM-sluttspillet? Derom kan det ikke herske tvil.

Det verste med det hele, i mine øyne, er at vi dermed mista taket på Panzer. Den som så VIF-TV i forkant av Norge-Tyrkia, kunne ikke unngå å registrere det enkle faktum: Om vi hadd slått Tyrkia, og dermed skulle opptrådt i rødt, hvitt og blått i Sveits og Østerrike neste sommer - ja, så hadde Erik Hagen signert for Vålerenga i går. Nå ser alt dessverre litt annerledes ut.

Sånn er det vel også for Christian Grindheim, som nok hadde ønska seg EM som utstillingsvindu. I stedet ble kan konferansier. For ikke før var botfesten over, så inviterte Vålerenga til offisiell bankett - der Pelle styrte showet, sammen med Freddy dos Santos. Et uslåelig par, spør du meg.

Om en sjuendeplass er noe å feire? Egentlig ikke, men man skal jo avslutte sesongen. Og føle at man står sammen i innledninga til en ny sesong. Seks av de første tolv ukene av 2008 skal tilbringes i spansk sol, og du får alle detaljer dersom du følger med på på vif.no/VIF-TV.


ikkjeI påvente av Martin Andresen, er det en glede å kunne offentliggjøre det siste Harald Aabrekk meldte til sitt lag. Det vil si; fordi undertegnede har kunnskaper i fotografikunsten som står noe tilbake å ønske, kan vi bare offentliggjøre deler av Aabrekks foreløpig siste ord i Vålerenga. Det handler om at han skaffa til veie en splitter ny storskjerm, der han sto for de helt uten sammenlikning beste kampanalysene i VIFs nyere historie. Og en slik skjerm skal man altså ikke fomle med: "Ikkje rør. Eller skriv på!"

Han var helt suveren, Harald Aabrekk! For en mann!

Men nå er vi mange som spør:, siden det meste her i livet handler om framtida: Ett år til, Ronny? I så fall kan jeg personlig garantere for innsamling til nye sko!

3 kommentarer

trohoe

25.nov.2007 kl.21:07

Vel Arild........nå prøver VIF igjen. Hva slags har du til sesongen 2008? Martin hjalp jo oss bergensere til gull i år, men jeg har dessverre ikke troen på at han klarer det med VIF. Martin ga en gang utrykk for at i Norge ville han ikke spille for andre lag enn Brann - da de var den ultimate utfordring. Vel, vi tok gull, spiller UEFA, skal spille CL kval og gjenta årets suksess - finnes det større utfordringer?
Neppe, men MArtin har/hadde ikke guts nok til å si at han ikke ville samarbeide mer med Mons.
Ønsker dere løkke te - og jeg spanderer Konjakk på deg om VIF tar gull neste sesong.

Marius

26.nov.2007 kl.22:14

Coaching, couching...?

26.jan.2008 kl.23:26

hm. husk hva som skjedde etter brann tok gull foriige gang da.. ( de rykka ned året etter) hahaha

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits