Alex og Førsund har ryki uklar

Et livslangt vennskap er over. Fra nå av skal Arnar Førsund og Alexander Mathisen aldri sove på samme rom. De er uenige om det meste, men ikke om dette: At det er undertegnede som har skylda for den dypt beklagelige splittelsen.

Det skjedde på treninga fredag, eller rettere sagt før treninga fredag - altså i garderoben. Når du kommer inn, sitter Alex helt ytterst til høyre for døra, Arnar på plassen innafor. På grunn av min elendige rygg (og et par andre årsaker) har jeg fast ståplass foran døra. På den måten tvinges jeg til å høre enhver samtale mellom herrene Mathisen og Førsund.

De prater vel stort sett om hva fotballinteresserte gutter på rundt 20 år vanligvis prater om, dagligdagse ting - som for eksempel:

Alex: Er det du som har driti, Arnar?
Arnar: Jeg?
Alex: Ja, du?
Arnar: Nei. Når jeg har driti, svarer jeg alltid ja når noen spør meg.
Alex: Jeg tror deg ikke. Hvem andre kan det være?
Arnar: Som sagt; jeg sier alltid fra om det er meg. Men det var du som kødda med håndkle mitt i går, var det ikke?
Alex: Nei, jeg hadde mitt eget håndkle.
Arnar: Det er'ke mulig. Hvem ellers skulle det vært?

image75

MATHISEN: Skfiter romkamerat på tur.


Min begynnende fnising går over i mer høylyst latter, hvorpå jeg møtes av to par øyne: "Hva er'e du står og flirer av, liksom?"

- Gutter. Hvis jeg antyder at den samtalen dere nettopp har gjennomført kan tyde på at folk på denne kloden - tidvis avhengig av hvor de er født hen - sliter med forskjellige typer problemer... Hva trur dere om den teorien?

image76

FØRSUND: Skifter romkamerat på tur.


Alex greier ikke helt å skjule et flir, idet de ser på hverandre - som om de ikke helt skjønner problemstillinga.

Alex: Hva er'e du blander deg borti for, 'a?
Arnar: Har ikke jeg alltid støtta deg, Rønsen - når du har insistert på å være med på kortspillinga? Den tida er over!

Jeg trekker meg klokelig tilbake til kortbordet, men rekker å observere at det ender i en salig krangel - og lørdag morgen får jeg konklusjonen forelagt:

Arnar & Alex: - Rønsen! Du har ødelagt vennskapet vårt! Resultatet er at vi har bestemt oss for aldri å bo på samme rom når vi er ute og reiser. Og det er din skyld! Bare din!

Nå kunne jeg ha valgt å gå hjem og skamme meg. Men nå har det seg sånn at jeg valgte å forelegge problemstillinga for oppmann Lasse Holm, som styrer det meste når Vålerenga er på tur, og han kom med den eneste logiske løsninga:

- Men Arild, da bytter vi bare om, sånn at du bor sammen med en av dem, OK?

image77

Oppmann HOLM: Løser de fleste problemer på tur.


Dermed er det bare å se fram til daglige rapporter fra helt dagligdagse samtaler på et eller annet hotellrom. Først på Anfi del Mar i januar, så på La Manga i mars.

Eller...?

Én kommentar

Makan

24.okt.2007 kl.19:55

Da er nok ingen av dem fortsatt i enga...

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits