Avslutninger? Nei: Score på mål!

På taktikktavla foran treninga i enhver toppklubb står det ofte - noen vil mene alt for sjelden - "avslutninger". Øvelsen kommer som regel mot slutten av økta, men innebærer altså at noen slår innlegg som andre igjen skal sette i goalen. Etter den helt usannsynlige fotballkampen som fant sted i Fredrikstad forrige helg, har øvelsen fått nytt navn i Vålerenga.

Etter at Vålerenga vant sjansestatistikken 15-2 eller noe i den duren, og presterte å tape 1-0, vil mange ha det til at "det jo er dette som er så fascinerende med fotball". Jeg ser det omvendt. Det skjer heldigvis bare unntaksvis - man kan kanskje bruke uttrykket nesten aldri - at fotball er så til de grader urettferdig.

image41

MYHRE: Skriv om, herr hovedtrener! Det heter ikke lenger "avslutninger"!

Men gutta har tatt hintet. Da formann Myhre tirsdag presenterte et treningsopplegg bestående av

15 min. oppvarming
15 min. pasningsdrill
3x7 min. spill
Avslutninger

ble "Avslutninger "sporenstreks stryki ut - til fordel for:

Score på mål!

Etter trening - som for øvrig bød på en rekke utsøkte avslutninger! - fylte en vittigper ut taktikktavla med følgende inskripsjon:

Avslutninger
1 - i stolpen
2 -  midt på keeper
3 - utafor
4 - over tverrligger

Ellers kan det meldes at enkelte klubber lider mer enn andre under langvarige landslagssamlinger. I disse dager har VIF ikke mindre enn 10 mann fra A-stallen på trening med et eller annet landslag:

Christian Grindheim, Kjetil Wæhler, Jarl André Storbæk, Daniel Fredheim Holm, Alexander Mathisen, Jørgen Horn, Glenn Roberts, Steinar Strømnes, Muhammed Fellah, Arni Gautur Arason.

image40

BOLT: Holder fortet oppe på Vallefeltet.

Når noen så er halvsjuke, blir resultatet som på torsdag - da en tropp på 22 mann var redusert til 7! Men trening ble det. Med en innleid juniorkeeper ble det 3 mot 3, og altså Bolthof i det ene målet. Resultatet var... jævlig mange mål!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits