En (United)-skjebne verre enn døden!

Det har helt sikekrt blitt inngått en del dårlige veddemål i norsk fotballhistorie. Men vit at Vålerengas keepertrener Gjermund Østby er den som har fått gjennomgå hardest!

image51

GJERMUND ØSTBY: Har gått på en smell han aldri vil glemme!

Det har seg slik, at Gjermund - som nevnt ved noen tidligere anledninger - er så helfrelst Liverpool-fan at det går på helsa løs. Ja, helt bokstavelig, og det på et vis som gjør at han støtt og stadig må ta forebyggende hensyn. Han ser for eksempel aldri oppgjørene mellom Manchester United og Liverpool Som han sier:

- Ikke tale om! Jeg utsetter meg ikke for den typen lidelser helt frivillig!

Vi kan jo vite å sette pris på en slik holdning, vi som veit at det vanligvis går både vår og høst og vårt og høst igjen, mellom hver gang Liverpool får poeng i disse kampene - og, som er glad for at Gjermund har helse til å stille opp på treningene.

Man Utd.-ligaen i VIFs garderobe består for tida av undertegnede (i all beskjedenhet, selvfølgelig), Arni Gautur Arason, Øyvind Bolthof, Morten Berre, Ronny Johnsen og Christian Grindheim. (Jeg har mistanke om at det fins noen skap-ManU'ere i tillegg.) For å si det i all enkelhet; vi har hatt mye å glede oss over denne sesongen.

Men det var bare Morten Berre som var glup nok til å vedde med Gjermund Østby i forkant av sesongen! Veddemålet var av det enkleste slaget: Hvem havner lengst opp på Premiere League-tabellen 2006/07; Liverpool eller Man Utd?

Premien? Den som taper, må gå i vinnerens drakt ei uke. Og nå har det seg altså slik, at uansett hva Liverpool eller Man Utd måtte finne fram til serieslutt - ja, så kommer Sir Alex Fergusons gutter til å havne foran Merseyside-avdelinga på tabellen. Man kan ikke ta igjen et forsprang på 20 poeng - ikke så lenge det bare gjenstår fem serierunder! Slik trylling kan selv ikke en deltids-skolelærer fra Midt-Norge stelle i stand!

image53

Glory glory Man United...! Gjermund Østby i midten - flankert av Øyvind Bolthof og vinner av veddemålet, Morten Berre. (Foto: John T. Hansen)

Men Gjermund er mann for sin hatt, det skal han ha: Hele denne uka vil han være kledd i United-drakt. Han uttaler i sakens anledning:

- Rønsen; dette er ikke bare en kulturell skandale! Det gjør direkte fysisk vondt!

Den ovennenvte United-liga ligger nå i forhandlinger med utstyrssjef Pål Engebretsen, med tanke på at Østby kan få dispensasjon fra å bære VIFs reiseklær på vei til Bergen. På denne måten hjelper vi ham å oppfylle sitt veddemål på propert vis, slik at han også på flyet vestover vil være kledd i de røde djevlers stolte antrekk!

6 kommentarer

Anders

19.apr.2007 kl.11:23

Jeg får ikke RSS-feeden til å fungere. Får bare access denied. Kjører FF2.0 på windows. andre som sliter med det samme.

Kaare Aaneby

19.apr.2007 kl.11:26

Jeg er sikker på at lærer Østbys medarbeidere på Frydenlund skole
( deltidsarbeidsplass) gjerne ser ham i antrekket en dag eller to. Håper at dette kan la seg ordne

Devold

19.apr.2007 kl.23:31

Østby-hold ditt hode løftet. Manu står i ledetog med de ondeste krefter som sirkler rundt i universet, og alle Manusuportere er vår verdens Orker. Leve Liverpool, Leve Enga. Stå imot de onde i garderoben Østby, vår tid kommer tilbake,da the tripple vender tilbake til Anfield. You`ll never walk alone.

Tørst Tyster

24.apr.2007 kl.16:03

Hei!
Skriv om Brann-kampen :)

Halvor

24.apr.2007 kl.22:18

Feigt veddemål! Har selv et gående med en Pool-kar, men jeg ga (en smule entusiastisk!) Pool 20 p handicap.

Asbjørn Karlberg

02.jun.2007 kl.12:30

Du Rønsen du har ikke bestilt boka mi. Den heter "En englandsfarer krysser sitt spor om og om igjen" og koster bare 249 kroner. Du kan bestille den på anordemk@online.no, og du får den signert!!!

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits