Kaptein Skiris farvel

 

- Det er med blanda følelser jeg forlater klubben, sier Amund Skiri når han tar farvel med spillergruppa. – I Vålerenga har jeg spilt med noen av landets beste fotballspillere; bare se dere rundt. Men jeg må spille mer sjøl, derfor drar jeg. Om det er kjipt å gjøre det midt i sesongen? Ja, jeg syns i hvert fall det. Men slik er nå denne hverdagen vår. Og sørg nå i hvert fall for ta hjem cup-mesterskapet; jeg har fryktelig lyst til å bli Norgesmester i år!

 

74489-14

JEG TRAFF... Amund Skiri etterlater seg et stort, tomt hull i garderoben. Foto: John T. Hansen


Han ble hos oss i bare et drøyt år, men rakk å sette spor etter seg – ikke minst i garderoben. Amund Skiri er en av de mest seriøse toppidrettsutøverne jeg har hatt gleden av å bli kjent med - og det sier ikke lite, så godt som jeg kjenner de regjerende seriemestere i Norge.

 

Mer enn det: Han er en av de mest konstruktive toppidrettsutøverne jeg kjenner. Amund hadde alltid en analyse på lager etter et tap. Og, framfor alt, et øye for ”hva gjør vi nå, gutter?” Han hadde ikke nødvendigvis svaret med stor S, men alltid et blikk for retninga.

 

Det har også André Muri. Den torsdagen Amund forlater Vålerenga, går vi i flokk og følge til studér-kammeret der kampanalysen finner sted. På veien slår vi fast at det begynner å tynnes ut på midtbanen, og jeg henvender meg til En-Mur-i-Norge:

 

-         Kanskje vi må omskolere deg, André – til sentral midtbanedirigent?

-         Ehh… så dårlig står det neppe til.

 

Det er godt med alle som har sjølinnsikt. Mye godt kan sies om André Muri, men noen stor ballfordeler på midtbanen blir han neppe.

 

I skrivende stund har Amund Skiri nettopp sanka tre nye poeng for Aalesund, slik at det er god grunn til å vente ham tilbake på Ullevål neste år. Som kaptein? Sannsynligvis. Som Muri sier det, når jeg insinuerer at Skiri har fått det i kontrakten sin, at han skal spille 90 minutter hver kamp og at han skal være kaptein:

 

-         Det behøver ikke stå i kontrakten, Rønsen. Det bare blir sånn.


Som sagt; Muri er en mann med innsikt.
     

6 kommentarer

Meg

09.aug.2006 kl.17:03

Farvel Skiri! Du vil bli savna.

Rocky

09.aug.2006 kl.23:57

I alle fall flott at han gikk til en bedre klubb...!

Anna

10.aug.2006 kl.09:55

Lykke til videre i Aafk Skiri..

Anna

10.aug.2006 kl.09:57

Glemte han vil bli savnet;)

Smiley:)

24.okt.2006 kl.22:24

Ville bare si noen ord om det at du dro fra oss her i Oslo Amund.. Veldig trist.. men jeg ønsker deg lykke til i Ålesund.
Håper å se deg i Oslo igjen, i kongeblå drakt:) savner deg her nede..

Smiley:)

24.okt.2006 kl.22:31

Jeg ville bare si noen ord om det at du forlata oss her nede i Oslo.. Veldig trist:(
Men ønsker deg lykke til i Aalesund, men håper jo selvfølgelig at du kommer ned til oss igjen etter sesongen.
Gratulerer med plass i Eliteserien neste år, sees jo der uansett:) men håper jo mest av alt å se deg spille i den kongeblåe drakta.. kler deg utrolig godt:) savner deg her nede Amund..
Klem:)

Skriv en ny kommentar

Arild Rønsen

Arild Rønsen

54, Oslo

Vålerenga Fotball på Facebook

Kategorier

Arkiv

hits